top of page

MASSAGETHERAPIE

 

Het uitgangspunt van massagetherapie is bewustwording. Spanningen die voortkomen uit emoties of stress worden onbewust opgeslagen in ons lichaam. Bij massagetherapie gaan we samen onderzoeken wat ten grondslag ligt aan de spanningen die je in je lichaam ervaart. Deze klachten kunnen zeer divers zijn. Het kan gaan om duidelijke lichamelijke klachten zoals schouder- of rugpijn. Het kan ook gaan om zogenoemde ‘vage’ klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid, rusteloosheid of stress. We proberen op zoek te gaan naar verbanden tussen aan de ene kant de spanningen in je lichaam en aan de andere kant je overtuigingen en gedrag. Dit doen we door middel van een gesprek in combinatie met een massage.

 

In het gesprek luister ik met volle aandacht naar jouw verhaal en stel ik vragen. Op deze manier proberen we samen te achterhalen wat de achterliggende oorzaken zijn van de spanningen in jouw lichaam.

 

Op basis van jouw verhaal geef ik een massage op maat. Gedurende de massage kun je tot dan toe voor jou onbekende spanningen, pijntjes of gevoelens ervaren. Gevoelens die je niet eerder hebt opgemerkt. Gevoelens waar je je bewust van wordt nu je met volle aandacht in je lichaam bent.

 

Bewustwording is de eerste stap maar een hele belangrijke stap. Bewustwording kan het begin zijn van de weg naar verandering of de weg naar acceptatie. 

 

MASSAGES

Ontspanningsmassage

Ervaar je geen specifieke klachten? Ervaar je wel klachten maar heb je simpelweg behoefte aan pure ontspanning? Dan is een ontspanningsmassage wat voor jou! Even tijd voor jezelf. Weg van de waan van alledag, loskomen van de drukte in je hoofd en genieten van het moment.

Uiteraard is het ook mogelijk om specifieke klachten aan te geven. Veel mensen kampen bijvoorbeeld met pijnlijke schouders, hebben last van de onderrug of juist gespannen beenspieren. Tijdens de ontspanningsmassage besteed ik extra aandacht aan het losmaken van de klachtgebieden.

In de ontspanningsmassage maak ik gebruik van verschillende technieken zoals de klassieke massage, lomi lomi, vreeling deep tissue en holistic pulsing. Op basis van het intakegesprek stem ik de massage af op jouw behoefte op dat moment. Dit maakt dat de massage elke keer weer anders kan zijn.

 

Hotstonemassage

Een massage met  basaltstenen van ongeveer 45 graden Celcius.  De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. De spieren laten hierdoor sneller hun spanning los, het geeft een heerlijk verwarmend gevoel en er ontstaat een diepe ontspanning. De stenen worden op je lichaam gelegd en ook gebruikt om mee te masseren.

 

Lomi Lomi

Een liefdevolle massage met lange vloeiende bewegingen waarbij voornamelijk gemasseerd wordt met de onderarmen. Lomi Lomi heeft zijn oorsprong in Hawaii. De Hawaiianen geloven dat (negatieve) ideeën, oude patronen, beperkingen en overtuigingen zich vastzetten in het lichaam waardoor de energie in het lichaam niet meer vrij kan stromen. Lomi Lomi helpt deze energieblokkades op te heffen zodat nieuwe energie weer vrij kan stromen.

Een volledige Lomi Lomi is een bijzondere ervaring die eigenlijk niet te vergelijken is met andere massages. Door de intuïtieve flow van de massage, met op de achtergrond Hawaiiaanse muziek, word je uitgenodigd om tot diepe ontspanning van lichaam en geest te komen.

 

Praktisch: Om de stroken en bewegingen zo vloeiend en ritmisch mogelijk te maken en de flow niet te belemmeren ben je, in tegenstelling tot andere massages, minimaal bedekt met een sarong (dunne doek). Bij een Lomi Lomi wordt veel olie gebruikt wat ook op hoofd en haren terecht komt.

Logo Tibi gr-wit lang.png
bottom of page